Leidraad: Denk hier bij de aanschaf van een tweedehands elektrische auto aan

NL

Het is al lang duur om elektrische auto's te kopen. Voor velen was de aankoopprijs het grootste nadeel, samen met te weinig oplaadpunten in het land. Hoewel elektrische auto's op de lange termijn goedkoper zijn dan voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden, hebben veel mensen moeite om het engere prijskaartje te doorstaan.

Het wordt langzaam maar zeker steeds gebruikelijker om elektrische auto's te kopen in Zweden, en de prijs daarvan zal volgens deskundigen de komende tien jaar sterk dalen naarmate meer en meer mensen hun ogen richten op de milieuvriendelijke voertuigen. Dit zal natuurlijk ook van invloed zijn op de tweedehandswaarde en het goedkoper maken om gebruikte elektrische auto's te kopen. Wat vindt u ervan als u overweegt een tweedehands elektrische auto te kopen?

elektrische auto

VOORDELEN VAN GEBRUIKTE ELEKTRISCHE AUTO'S

Bij elektrische auto's is de tweedehandswaarde lager dan bij auto's met een verbrandingsmotor, waardoor het voordelig is om deze tweedehands te kopen en niet gloednieuw. Bijvoorbeeld, een Hyundai Ioniq Electric daalt een volledige 14,2 procent van de waarde per jaar in de eerste drie jaar, waardoor het voordeliger om tweedehands te kopen.

GOEDKOPER OM EEN ELEKTRISCHE AUTO TE BEZITTEN DAN EEN FOSSIELE AUTO

Het is ook waar dat een elektrische auto goedkoper in bezit is dan een fossiele auto. U hoeft de nokkenas of de koppeling van een elektrische auto niet te vervangen omdat ze dit niet hebben, noch hoeft u geld te spenderen aan het altijd en overal bijtanken van benzine, diesel of ethanol.

MILIEUVRIENDELIJK MET ELEKTRISCHE AUTO

Het grootste voordeel is waarschijnlijk de verminderde impact op het milieu en de duurzaamheid van het bezit van een auto die elektriciteit aanzuigt en geen benzine. Het lekt geen gif door emissies en draagt niet bij aan de toename van het broeikaseffect.

NADELEN VAN GEBRUIKTE ELEKTRISCHE AUTO'S

Auto's met een verbrandingsmotor hebben het op de markt voor gebruikte auto's vaak veel beter gedaan. Nu echter, veel utiliteitsdeskundigen denken dat het waar is dat zelfs elektrische auto's houden de waarde nu beter dan een paar jaar geleden, maar ook beter dan de hybride modellen.

DE WAARDEVERMINDERING

Een voordeel, dat ook een nadeel kan zijn, als het gaat om gebruikte elektrische voertuigen is alleen de daling van de waarde . Als je een auto koopt die maar een jaar oud is, verdien je die natuurlijk, maar als je de auto na een paar jaar zelf wilt verkopen, weet je portemonnee hoeveel hij in waarde is gedaald. Deze tweedehandswaarde is dus een beetje dubbel en kan zelfs worden beschouwd als een verborgen uitgave bij het maken van een berekening voor een aankoop van een auto. In de uitgevoerde tests wordt jaarlijks 2.000 kilometer gereden, maar een elektrische auto rijdt vaak over kortere afstanden dan dit per jaar.

DE BATTERIJEN IN ELEKTRISCHE AUTO'S

Als je het hebt over iemand die een oudere elektrische auto wil kopen, moet je je voorbereiden op de vraag over de batterijen. De accu is de motor zelf in de auto, wat dus heel belangrijk is. Bovendien is het handig om een krachtige elektrische autoaccu te vervangen als deze voorbij is, het kan meer dan 2000 kosten.

TESTRIT OM DE STATUS TE ACHTERHALEN

Hoe weet u eigenlijk dat de batterij in goede staat is? Helaas is het antwoord dat het op één uitzondering na onnodig moeilijk is om de status van de batterij te controleren: Nissan Blad. Voor sommige auto's kunt u een lezer aan te sluiten om de status van de batterij te zien, maar helaas zijn de codes niet gestandaardiseerd, maar er kan veel googlen en de installatie van speciale programma's om hun reactie te krijgen.

De beste manier om het bereik van de batterij te controleren is om uit te stappen voor een lange schijf en te rijden tot hij is opgeladen. Een tip is om de accu's maximaal op te laden en dan te gaan tot u de melding krijgt dat de helft van de acculading nog aanwezig is. Om in gedachten te houden, is echter dat als het winter en echt koud, het bereik van elektrische auto's vermindert sommige.

OVERMATIGE BEZORGDHEID OVER BATTERIJEN

Echter, zorgen over de levensduur van de batterij zijn meestal heel overdreven. Een moderne accu van een elektrische auto zal naar verwachting langer meegaan dan de gehele levensduur van de auto. U kunt rekenen op 10-20 procent minder batterijcapaciteit na 15.000 mijl. Als u minder dan 2.000 mijl per jaar rijdt, duurt het nog een heleboel jaren voordat de accu een beetje aan capaciteit verliest.

BELANGRIJK OM TE OVERWEGEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN TWEEDEHANDS ELEKTRISCHE AUTO

Wanneer u geconfronteerd met een aankoop van een gebruikte elektrische auto zijn er dingen die je moet controleren met de verkoper om te voorkomen dat eventuele droevige kosten achteraf.

ELEKTRISCHE AUTO MET BATTERIJVERHUUR?

Er zijn een aantal auto's gekocht met batterijverhuur. Zo'n auto is onder andere Renault Zoe. Wanneer u een dergelijke auto koopt, zijn de batterijen niet inbegrepen in de prijs van de auto zonder deze leasea's afzonderlijk en kosten een bepaald bedrag per maand in plaats daarvan. Bij het kopen van een gebruikte elektrische auto, volg deze, vraag altijd aan de verkoper of de batterijen zijn inbegrepen in de prijs of dat ze afzonderlijk worden gehuurd.

BIJ WELKE KABELS GELEVERD WORDT

Het is belangrijk om te weten welke kabels zijn inbegrepen in de aankoop. Komt er een laadkabel in het stopcontact? Een type 2 kabel? Dergelijke kabels kunnen enkele duizenden kronen kosten om achteraf te kopen en worden daardoor een zeer trieste kostenpost.

BEROEMD MERK OF WONINGDECOR?

Het is geen probleem om een elektrische auto te kopen van iemand die deze zelf heeft gebouwd, zolang de auto maar goed werkt. Als u een tweedehands elektrische auto hebt gekocht van een minder bekend merk of van een persoon die deze zelf heeft gebouwd, moet u zich ervan bewust zijn hoe moeilijk het kan zijn om deze in te dienen bij de werkplaats als er geen experts zijn op die specifieke auto.

VOERTUIGHISTORIE IS BELANGRIJK

Een ander aspect dat belangrijk is om in gedachten te houden wanneer u geïnteresseerd bent in het kopen van een gebruikte elektrische auto is het voertuig geschiedenis. Hoewel de verf er mooi uitziet en de verkoper je een goede indruk geeft, kan het verleden van de auto een beslissende invloed hebben op de werkelijke waarde van de elektrische auto. Via een CARFAX rapport krijgt u snel inzicht in de voertuighistorie van alle in Zweden geregistreerde auto's en krijgt u toegang tot informatie over inspectie, meterstanden, eigenaarswijzigingen en meer. Ontdek de geschiedenis van het elektrische voertuig om ervoor te zorgen dat u zich niet laat misleiden.